Healthy and safety gastronomic products as potential for new employment
Naziv projekta |
Healthy and safety gastronomic products as potential for new employment |
Fond |
IPA |
Trajanje |
18 mjeseci |
Abstrakt |
Projekat „Healthy and safety gastronomic products as potential for new employment“, broj 48-00-00080/2019-28-5, predstavlja podršku Evropske unije prekograničnoj saradnji između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, finansiran sredstvima iz IPA fondova. Nosilac projekta je SSS „Branko Radičević“ iz Rume u partnerstvu sa JU SC „Petar Kočić“ iz Zvornika i Udruženjem „Limitless“ iz Beograda. Projekat je odobren od strane Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Projekat je usmjeren na kreiranje podsticajnog okruženja u čijem je fokusu jačanje profesionalnih kompetencija mladih iz ugostiteljstva kroz promovisanje zdrave i bezbjedne ishrane. Tokom projekta biće opremljeni kuhinjsko-trpezarijski blokovi u školama, pokrenuta dva đačka preduzeća, doći će do prekograničnih posjeta gdje će mladi imati prilike da se upoznaju sa vršnjacima iz susjednog područja. Takođe, projektom je planirana realizacija niza aktivnosti koje će doprinijeti održivosti projekta, edukativne aktivnosti, pisanje stručne literature, izrada analiza okruženja, pokretanje internet portala zdrave i bezbedne gastronomije i dr. Projekat je počeo sa realizacijom 10.05.2021. godine i traje 18 meseci. |
Ciljevi projekta |
Glavni projektni cilj je podrška mladima (15-24. godine) i zajednici da se kroz opremanje kuhinja, edukaciju, kreiranje novih gastronomskih proizvoda omogući podsticajno okruženje za zapošljavanje mladih i unapređenje rada škola. |
Partneri u projektu |
1. Srednja stručna škola „Branko Radičević“, Srbija 2. Javna ustanova Srednjoškolski centar „Petar Kočić“, BiH 3. Univerzitet Bijeljina, BiH |