Skip to main content

Pozdravna riječ osnivača

 

Drage sadašnje i buduće kolege studenti, ovim putem želim da vas pozdravim i poželim vam srdačnu dobrodošlicu na Univerzitet „Bijeljina“ gdje se organizuje nastava na pet studijskih programa iz različitih oblasti. Veoma smo ponosni na to da će još jedna generacija studenata postati dio našeg kolektiva, a njihov sadašnji i budući uspjeh nas obavezuju i traže dodatni trud svih nas okupljenih oko Univerziteta „Bijeljina“, jednako nastavnog i nenastavnog osoblja Time ćemo generacijama koje dolaze iza nas ostaviti potvrdu naše korporativne uspješnosti i prepoznatljivosti.

Potvrdu naše uspješnosti vidimo i u dobijanju licence naših svršenih studenata za samostalno obavljanje apotekarske djelatnosti, nastavku prakse razmjene studenata između našeg i univerziteta u regionu, nastavku organizovanja niza naučno-stručnih seminara i skupova, zatim obavljenoj studijskoj praksi naših studenata u inostranstvu, kao i niz drugih aktivnosti koje ukazuju na kvalitet našeg rada. Pored toga, potrebno je spomenuti da vrijednost svemu tome daje i naš nastavni kadar, koji se, kroz ovo relativno kratko vrijeme koje postojimo kao Univerzitet, trudi da održi postignut nivo kvaliteta. U nastavku se pojačavamo i proširujemo novim nastavnim kadrom, pa ćemo time, nadamo se, dodatno osigurati kapacitete našeg i vašeg rada.

Morate vjerovati u sebe, svoje samopouzdanje i slijediti svoje srce, danas u nastavi, sutra u poslu, u ljubavi i svakoj drugoj životnoj situaciji.

Kao što je nekad neko rekao: „Većina ljudi vidi stvari kao što jesu i ponekad se pitaju: Zašto?"

Zajedno sa vama sanjamo o stvarima koje nisu nikad postojale i kažemo: „Zašto ne?“ Još jednom, dobro došli na naš Univerzitet „Bijeljina“.

 

S poštovanjem,

Prof. dr Ljiljana Tomić

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.