Skip to main content

Akcije Studentskog parlamenta

Studentski parlament

 

Akcije Studentskog parlamenta

 

Studentski parlament aktivno se bavi promocijom Univerziteta, kako u gradu tako i u okolini.

Do sada je organizovano 4 akcije besplatnog mjerenja šećera u krvi u Bijeljini, Tuzli i Šapcu. Kroz ovu aktivnost prošlo je preko 1000 ljudi u ova tri grada.

 

Studentski parlament svake godine u saradnji sa upravom Univerziteta organizuje univerzitetsko veče, koje je već postalo tradicija u radu Studentskog parlamenta, te učestvuje u organizaciji manifestacija koje se održavaju u prostorijama Univerziteta„Bijeljina”, među kojima je i Sajam mentalnog zdravlja.

Članovi Studentskog parlamenta predstavljaju Univerzitet i na različitim konferencijama, edukacijama, radionicama i drugim naučnim i stručnim skupovima u zemlji i regionu, te animiraju druge studente da učestvuju u istim.

Prethodne akademske godine uzeli su učešće na radionicama u organizaciji Farmaceutskog društva RS, na Naučno-stručnoj konferenciji sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Izazovi sazrevanja u XXI veku”.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.