Dani Maline Bratunac 2017

Grad Bratunac je i ovaj put bio domaćin Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma „Dani maline 2017“. Ova jedanaesta po redu  manifestacija agrara i turizma u istočnom djelu Republike Srpske održala se 30. 06. i 01. 07. 2017 godine. u hali bratunačke srednje škole i tom prilikom okupila je zavidan broj izlagača i posjetilaca.

U saradnji sa resornim Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srpske održana su zanimljiva i korisna stručna predavanja iz raznih oblasti agrobiznisa. Učešće na Sajmu su uzeli uzorni poljoprivredni proizvođači iz lokalne regije, a najboljima među njima su uručene i prigodne nagrade.

Oba dana trajanja Sajma je obilježio i kulturno-umjetnički program, te izložbe tradicionalnih kućnih radinosti ljudi iz ovoga kraja, kao i izložba pasa, te mnogi drugi prigodni sadržaji.

Tradicionalno, učešće na ovogodišnjem Sajmu je uzeo i naš Univerzitet “Bijeljina“ koji se ovim putem srdačno zahvaljuje domaćinu i organizatoru ove uspješne i lijepe privredno-kulturne smotre.

Prilog slika: