Skip to main content

ERASMUS+ projekat mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja

U okviru ERASMUS+ projekta o mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja u svrhu usavršavanja, predstavnici Univerziteta "Bijeljina" boravili su u Jaen-u, Španija.

Prvog dana, našim predstavnicima ali i predstavnicima Univerziteta iz cijelog svijeta riječi dobrodošlice uputio je gospodin J. Raez Padilla - International mobility director.

Radni sastanak nastavljen je predavanjem gospodina Padilla-e koji je predstavio Univerzitet u Jaen-u i predočio koje mogućnosti su dostupne studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju prilikom apliciranja za ERASMUS + stipendije.

Pored obuke na seminarima, drugog dana, predstavnici Univerziteta "Bijeljina" upoznali su se organizacijom Međunarodne kancelarije Univerziteta u Jaen-u, njihovim procedurama i organizacijom aktivnosti. Takođe, razmjenjena su iskustva upravljanja visokoškolskim ustanovama i razmotrena je  mogućnost  kreiranja projekta od zajedničkog interesa.

Trećeg dana S. Bruque održao je poslednji seminar na temu temu - "Novi trendovi u internacionalizaciji".

Takođe, organizovan je i radni sastanak na kojem su se učesnici bolje upoznali i međusobno podijeli iskustva na temu ERASMUS+ KA107 mobilizacije i razmjene studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.

U slobodno vrijeme, predstavnici Univerziteta "Bijeljina", imali su priliku za razgledanje i posjetu znamenitosti grada Jaen-a i mogućnost da se bolje upoznaju sa istorijom i kulturom kako Jaen-a, tako i Španije.

Biraj da budeš uspješan!

 

Galerija

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.