Seminar povodom Dana Univerziteta u Nišu

Psihološko savetovalište za studente pri Studentskim Kulturnim Centrom Niš, kao dio programa obilježavanja Dana Univerziteta u Nišu, organizovalo je seminar "Devijantno ponašanje mladih". Seminar je održan u ponedeljak, 13.06.2016. godine, sa početkom u 11 časova, u Velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Na pitanja Šta je tačno devijantno ponašanje? Koji su njegovi uzroci? Kako pomoći i suzbiti devijantno ponašanje? pokušali su da odgovore stručnjaci iz različitih oblasti (psiholog, psihijatar, pravnik, kao i načelnik Službe za suzbijanje maloljetničke delinkvencije Policijske uprave u Nišu). Seminaru je prisustvovalo preko 60 učesnika, zajedno sa predstavnikom Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta “Bijeljina”.

U okviru seminara, u sali SKC-a, održana je i psihodramska radionica, sa početkom u 14.30 časova. Radionica je bila prilika da se petnaestoro učesnika, uz pomoć tehnika psihodrame i sociodrame, pozabavi ne samo temom seminara, već i istraži aktuelne lične teme uz podršku drugih članova grupe.

Radionicu su vodile Aleksandra Popović i Jelena Jovanović, psihodramski terapeuti u edukaciji.

Galerija

Prilog slika: