Sajam visokog obrazovanja Tuzla 2017

Od 27. aprila do 28. aprila 2017 godine u hotelu „Tuzla“ u Tuzli  je održan drugi po redu Sajam visokog obrazovanja. Ova svojevrsna smotra visokog obrazovanja okupila je  više javnih i privatnih univerziteta kao i visokih škola koji su ovim putem predstavili  svoje fakultete i studijske programe.

Cilj manifestacije je bio što potpunije informisanje maturanata srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja, utoliko, što Tuzlanski kanton predstavlja najmnogoljudniji kanton u Federaciji BiH i ima najveći broj učenika završnih razreda u srednjim školama, te se opravdava potreba za održavanjem ovakve manifestacije.

Kao i prošli put Univerzitet Bijeljina je uzeo učešće na Sajmu i time predstavio sebe i svoj rad. Đaci završnih razreda srednjih škola imali su priliku da se upoznaju sa našim studijskim programima, informišu o uslovima upisa i finansiranja, te dobiju ostale informacije značajne za njihovu odluku o tome „gdje, šta i kako studirati“.

U nadi da ćemo i sledeće godine imati priliku pokazati svoj rad i aktivnosti Univerziteta Bijeljina zahvaljujemo se svojim srdačnim domaćinima i organizatorima.

Prilog slika: