Sajam obrazovanja “Moja karijera - moj izbor”

Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta “Bijeljina“, uzelo je učešće 10. Međunarodnom Sajmu obrazovanja pod nazivom “Moja karijera - moj izbor”. Sajam se održao u Nišu, u Domu vojske, 6. i 7. aprila, 2017. godine.

Ovom prilikom je preko 40 najuspješnijih visokih škola, privatnih i državnih fakulteta iz Niša, Srbije i inostranstva, prezentovalo svoju ponudu različitih vidova obrazovanja

U okviru dešavanja na Sajmu u posebnom prostoru, organizovana su i prateća dešavanja –besplatne kreativne radionice, prezentacije fakulteta, promocije knjiga, okrugli stolovi i tribine različitih tematika.

Posjetioci Sajma su, između ostalog, imali priliku da porazgovaraju sa psihologom i psihoterapeutom Psihološkog savjetovališta, saznaju nešto više o aktivnostima Savjetovališta i uslugama koje ono nudi, ali i da rješavaju testove koji se tiču njihovih osobina ličnosti, stilova učenja, emocionalne pismenosti, partnerske vezanosti, zadovoljstva životom i načina kako se suočavaju sa stresom, ali i pogledaju zanimljive psihološke eksperimente i kognitivne distorzije sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Psihološko savjetovalište za mlade je u saradnji sa Centrom za razvoj psihodrame i psihoterapije Niš (CRPP), održalo i psihodramsku radionicu na temu „Kako sa konfliktima – na ti ili na Vi“, gde su prisutni imali prilike da vide kako se uz pomoć psihodramskih tehnika možemo nositi sa konfliktima, ali i dobiju informacije, gdje i kako mogu nastaviti da rade na svojim problemima u okviru iskustvenih terapijskih grupa za psihodramu. Radionicu su vodile rukovodilac Savjetovališta, Jelena Jovanović i Aleksandra Popović, psihodramski terapeuti.

Galerija

Prilog slika: