Sajam mentalnog zdravlja Niš 2016

Psihološko savjetovalište za studente Studentskog Kulturnog Centra u Nišu je povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja u ponedeljak, 10.10.2016. godine, organizovalo Dan otvorenih vrata. Zainteresovani su imali priliku da od 15h do 18.30h, posjete prostorije Savjetovališta i saznaju nešto više o radu Savjetovališta i aktivnostima koje nudi.

U okviru obilježavanja Dana mentalnog zdravlja, održala se psihodramska radionica, sa početkom od 16h, u sali SKC-a. Radionicu su vodile Aleksandra Popović i Jelena Jovanović, dip. psiholozi, psihodramski terapeuti. Radionica je bila prilika da se svi oni koji žele da rade na sebi i svom unutrašnjem svjetu upoznaju sa tehnikama psihodrame, oprobaju u iskustvenom radu na grupi, ali i saznaju nešto više o grupnom terapijskom radu koji im je dostupan u okviru Savjetovališta.

Nakon radionice, u organizaciji Psihološkog savjetovališta za studente Studentskog Kulturnog Centra u Nišu, od 19h do 21h, održan je i 4. Sajam mentalnog zdravlja pod sloganom “Dva sata kvalitetnog programa”. Sajam je održan, u Deli prostoru u Nišu.

Ovogodišnji Sajam bio je posvećen destigmatizaciji mentalnih poremećaja, informisanju o njima i njihovoj prevenciji, prvenstveno sa osvrtom na anksiozne poremećaje, poremećaje ličnosti i psihotične poremećaje.

Psihološko Savjetovalište za mlade Univerziteta “Bijlejina”, kao i predhodnih godina, uzelo je učešće na Sajmu i predstavilo svoje aktivnosti, kao i način na koji radi na prevenciji mentalnih poremećaja mladih u Bijelini.

Posjetioci su imali prilike, da se kroz isječke iz odabranih filmova, koji prikazuju navedene poremećaje i kroz diskusiju sa prisutnim stručnjacima detaljnije upoznaju sa svakim od prikazanih poremećaja, kao i sa načinom njihovog liječenja i prevencije.

Osnovna ideja ovogodišnjeg Sajma bila je doprinos opštem prepoznavanju i razumjevanju problema i poremećaja, kod sebe ili kod nama bliskih osoba, kao i povećanje svijesti o značaju mentalnog zdravlja za ispunjeniji i kvalitetniji život.

Galerija

Prilog slika: