Razmjena studenta u Nišu 2017

Studenti Fakulteta za psihologiju i volonteri Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta „Bijeljina“, učestvovali su u razmjeni studenta između Univerziteta „Bijeljina“ iz Bijeljine i Psihološkog savetovališta za studente Studentskog kulturnog centra Niš.

Razmjena studenata je održana u periodu od 12. do 15. juna 2017. godine u Nišu, a nastavak je uspješne saradnje između Univerziteta „Bijeljina“ i Studentskog kulturnog centra Niš, u okviru koje su niški studenti, u februaru prošle godine, posjetili Bijeljinu.

U toku razmjene, studenti su najprije imali prilike da se upoznaju sa radom Psihološkog savetovališta za studente Studentskog kulturnog centra Niš i oprobaju se u radu savjetodavnog sektora, uz mentorstvo volontera domaćina.

Zatim su učestvovali na radionici iz oblasti asertivne komunikacije „Sam biraš kako komuniciraš“, nakon čega im je na svečanom prijemu, dobrodošlicu poželela direktorka Studentskog kulturnog centra Niš, Dragana Petković, uz želju da se i u budućnosti nastavi uspješna saradnja Univerziteta i Studentskog kulturnog centra, u zajedničkim aktivnostima.

Povodom obilježavanja Dana Univerziteta u Nišu, naši studenti su imali prilike da prisustvuju tribini „Umetnost i mentalno zdravlje“, jednoj od mnogobrojnih aktivnosti edukativnog sektora, kao i da razmjene iskustva u oblasti istraživanja sa volonterima sektora za naučno-istraživačku djelatnost.

Nakon tribine, Psihološko savjetovalište za mlade je u saradnji sa Centrom za razvoj psihodrame i psihoterapije Niš (CRPP), održalo i psihodramsku radionicu na temu „Umetnost psihoterapije“, gdje su gosti iz Bijeljine, zajedno sa ostalim učesnicima, imali priliku da, uz pomoć tehnika psihodrame, istražuju svoj unutrašnji svet i promišljaju o svojim osjećanjima i važnim osobama.

Radionicu su zajedničkim snagama, vodili psihodramski terapeuti, Aleksandra Popović, volonter niškog Savetovališta i Jelena Jovanović, rukovodilac Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta “Bijeljina”.

U okviru programa razmjene, naši studenti su posetili Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu, gdje ih je sa studijskim programom za psihologiju, upoznao prof. dr Nebojša Milićević, upravnik departmana za psihologiju. Gosti su imali čast da se sretnu i sa prof. dr Bojanom Dimitrijević, glavnim supervizorom Psihološkog savetovališta za studente u Nišu i sa njom razmene iskustva i ideje za buduće zajedničke aktivnosti dva pomenuta savjetovališta.

Poslednjeg dana studentske razmjene, organizovana je posjeta Klinici za zaštitu mentalnog zdravlja Kliničkog centra Niš, na kojoj volonteri Psihološkog savetovališta SKC-a, obavljaju stručnu praksu i gde su u pratnji direktora Klinike, prof. dr Vladimira Đorđevića, imali priliku da obiđu Kliniku i upoznaju se sa njenom organizacijom i načinom rada.

Tokom razmjene gosti su bili smješteni u studentskom domu Pravnog i Ekonomskog fakulteta, gde su imali prilike da se upoznaju i druže i sa studentima drugih fakulteta Univerziteta u Nišu.

Uz bogat program, dobre domaćine i pregršt pozitivnih utisaka i zanimljivih poznanstava, završen je prvi ciklus razmene studenata između Univerziteta „Bijeljina“ i Psihološkog savetovališta za studente Studentskog kulturnog centra Niš.

Sa željom da se što pre ponovo sretnemo, upućujemo veliku zahvalnost domaćinima i svima onima koji su se potrudili da iz Niša odemo prezadovoljni.

Galerija

Prilog slika: