Posjeta 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

     U subotu 14.05.2016. godine otvoren je 83. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Ovogodišnja smotra agrara je okupila preko 1500 izlagača iz 60 zemalja svijeta, a zemlja partner je bila Italija. Univerzitet “Bijeljina” je takođe posjetio ovogodišnji sajam, gdje smo prisustvovali samoj ceremoniji otvaranja sajma, a posle toga obišli i mnogobrojne štandove stranih i domaćih izlagača.

     Već prvi dan smo se mogli uvjeriti u veliku raznovrsnost ponude kako u sferi poljoprivrede tako i pratećih djelatnosti. Ovogodišnjoj izložbi poljoprivredne mehanizacije pripala je čak polovina izložbenog prostora na sajmu, gdje smo mogli da vidimo preko 1500 izloženih poljoprivrednih mašina. Najveću pažnju prvi dan kao i uvjek je privukla izložba stočnih grla, tačnije rekordera među njima, koji su plijenili svojim izgledom.

     Ovakav vid manifestacija predstavlja izvanrednu priliku gdje mi kao Univerzitet, a samim tim i naši student imaju priliku da vide najaktuelnija dešavanja iz oblasti agrobiznisa i na taj način osavremene svoja do sada stečena znanja.

Prilog slika: