Dani polja strnih žita 2017

U organizacije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske juče je u Bijeljini održana tradicionalna manifestacija “Dani strnih žita i soje”. Ovom prilikom na parceli Poljoprivrednog dobra “Semberija” bili su prikazani ogledi sa preko 70 sorti pšenice, soje, ječma tritikala i zobi, a predstavilo se i 12 selekcijskih kuća iz ove oblasti.

Ova smotra je predstavila jedinstvenu priliku susreta kako naših poljoprivrednih proizvođača tako i selekcionera iz regiona. Na manifestaciji su se obratili predstavnici resornog Ministarstva, a Univerzitet Bijeljina sa svojim Poljoprivrednim fakultetom je takođe uzeo učešće na ovoj smotri agrara. Tom prilikom su se naši student mogli upoznati šta je to novo od sorti žita danas, te kakve su najnovije agrotehnike zastupljene u obradi.

Ostaje nam samo, da se ovom prilikom zahvalimo organizatoru na odličnom dočeku i organizaciji, te da se nadamo da će i u budućnosti nastaviti sa organizacijom ovakvih skupova, naročito značajnih za naše buduće student Poljoprivrednog fakulteta.

Prilog slika: