Dani maline Bratunac 2016

 

Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma

„DANI MALINE BRATUNAC 2016“

 

U Bratuncu je 24. i 25. juna održan 10. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma „Dani maline 2016“. Ovu manifestaciju je organizovala opština Bratunac u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, te međunarodnim organizacijama CARE i JICA koje finansijski podržavaju projekte razvoja poljoprivrede u ovoj lokalnoj zajednici.

U sportskoj hali površine od 700 m² našla su se 65 izlagača iz regiona među kojima i naš „Univerzitet Bijeljina“, koji su predstavili svoje proizvode i usluge.

Nakon otvaranja, prvog dana sajma predstavnici Ministarstva i lokalne samouprave sa gostima su obišli štandove i dodijelili nagrade najuspješnijim proizvođačima. Posle toga su uslijedila stručna predavanja iz oblasti malinarstva i pčelarstva u bratunačkoj kinosali, a drugi dan je bio obogaćen i stručnim predavanjima iz plasteničke proizvodnje i mljekarstva koji su održali stručnjaci sa univerziteta u Banja Luci i Tuzli.

Ovu prigodnu manifestaciju je upriličio i niz kulturno-zabavnih događaja kao i izložba pasa koja je održana drugog dana sajma, te izvlačenje robno-novčanih nagrada za same posjetioce.

Kao i prethodnih godina Univerzitet Bijeljina je i ovaj put predstavio svoj visokoškolski rad posjetiocima Sajma, te je na kraju ostalo samo da se i ovim putem zahvalimo domaćinu ove smotre agrara na uspješnoj organizaciji i srdačnom prijemu.

Prilog slika: