64. naučno-stručni skup Sabor psihologa Srbije

     Predstavnici Univerziteta “Bijeljina” i Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta “Bijeljina” uzeli su učešće na održanom 64. naučno-stručnom skupu Društva psihologa Srbije, u periodu od 25. do 28. maja na Zlatiboru, u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“. Opšta tema ovogodišnjeg Sabora bila je “Relacije i granice – psihologija i interpersonalni odnosi“.

     Namera ovogodišnjeg Sabora bila je preispitivanje relacija i granica u psihologiji, pitanje profesionalne odgovornosti i sagledavanja perspektive psihološke nauke i struke. Sabor je bio prostor za preispitivanje brojnih različitih interpersonalnih odnosa kojima se psiholozi bave, polazeći od analize interpersonalnih odnosa u okviru različitih oblasti psihologije kao nauke (afektivnog vezivanja, partnerskih relacija, vršnjačkih odnosa, odnosa pojedinca i društva, interpersonalnih odnosa u radnim organizacijama…), do interpersonalnih odnosa kao strukovne teme (psiholozi prema drugim profesijama, odnosi sa kolegama, odnosi sa klijentima, odgovornost psihologa prema društvu).

     Programom sabora bile su obuhvaćene brojne forme rada: plenarna predavanja, okrugli stolovi, simpozijumi, saopštenja, poster prezentacije, radionice, edukativni seminari, sastanci sekcija, promocije knjiga.

     Bilo je zadovoljstvo, biti deo jednog ovakvog skupa, zajedno sa preko 250 učesnika i predavača iz zemlje i inostranstva.

     Veliku zahvalnost upućujemo Programskom i Organizacionim odboru Sabora 2016i radujemo se druženju na Zlatiboru i naredne godine!

Galerija

Prilog slika: